Duurzaam

Zonneboiler

Wilt u besparen op uw gasverbruik? Door het verwarmen van uw water met een zonneboiler kunt u uw kosten tot wel 50% verlagen. Op het dak wordt een zonnecollector geïnstalleerd. Het water wordt opgewarmd door de energie van de zon en dit wordt opgeslagen in een warmtereservoir.

Waarom een zonneboiler?

Het is milieuvriendelijker doordat er minder gas – hetzij CO2 – wordt verbruikt;
U kan tot wel 50% besparen op uw energiekosten;
Een zonneboiler is extra voordelig doormiddel van subsidie, deze kan oplopen tot wel 1000 euro;
Bijna elke CV komt in aanmerking.

Meer weten over het installeren van een zonneboiler? Neem contact met ons op.

Zonnepanelen

Zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, zorgen ervoor dat zonne-energie omgezet wordt in elektriciteit. Ligt uw woning of pand op een gunstige ligging met betrekking tot de zon? Dan kunt u in uw energiekosten besparen door zonnepanelen aan te schaffen. Daarnaast zijn zonnepanelen enorm milieuvriendelijk.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zorgen voor 100% duurzame energie;
U verlaagt de CO2 uitstoot van uw huishouden;
Zonnepanelen zijn financieel aantrekkelijk door teruggave BTW;
Flinke besparing op uw energiekosten.

Voordat de zonnepanelen geïnstalleerd worden is het noodzaak om te berekenen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om te voldoen aan uw energiebehoefte. Spijkko Techniek kan u adviseren over het aantal panelen wat nodig is en de mogelijkheden voor uw dak. Meer weten? Neem contact met ons op.

Warmtepompen

Op een duurzame en milieuvriendelijke manier uw woning verwarmen? Dat kan met een warmtepomp. Deze haalt warmte uit de bodem, grondwater of lucht en wordt met behulp van een koudemiddel en een elektrische energie op een hoger temperatuur gebracht. Naderhand wordt de warmte gebruikt voor warm water en om uw gehele woning te verwarmen.

Waarom uw cv-ketel vervangen door een warmtepomp?
Weinig tot geen gasverbruik;
Een stap richting duurzaam wonen;
Subsidiemogelijkheden.

Denkt u erover na om een warmtepomp aan te schaffen? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Neem contact met ons op en wij adviseren u over de mogelijkheden.

Ledverlichting

Ledverlichting: het zijn de vervangers voor de ouderwetse gloeilamp. Verlichting zorgt niet alleen voor het praktische gedeelte in uw woning, maar het geeft ook een bepaalde sfeer. Het gebruik van ledverlichting is erg duurzaam, omdat hier geen kwik in verwerkt is. Een ledlamp wordt niet heet, aangezien het zijn stroom efficiënt inzet in licht. Dit voorkomt het verbranden van uw handen, hoge rekeningen of donkere kringen op de muur.

Voordelen van het gebruik van ledverlichting

Minder stroomverbruik: een ledlamp gebruikt ten opzichte van een gloeilamp maar 15% van de stroom;
Zodra de schakelaar overgehaald is zal de lamp gelijk branden;
Een ledlamp is niet gevoelig voor trillingen;
Ledverlichting is dimbaar.